Stirile orei furnizate de Pro TV

Stirile orei PRO TV

Unul dintre cele mai urmarite canale tv din Romania este Pro TV. Recunoscut pentru profesionalismul jurnalistilor sai, Pro TV este unul dintre cele mai complete canale TV din Romania, iar departamentul de stiri ne tine conectati in permanenta cu cele mai noi stiri ale orei, iar stirile de tip „breaking news” sunt deja o obisnuinta pentru spectatori.

Scoala televiziunilor romanesti

Pro TV este printre primele canale  private de televiziune aparute in Romania. La data de 1 decembrie 1995, acesta si-a facut inaugurarea intr-o piata insetata de filme si de stiri. Tanarul post de televiziune isi incepea astfel cariera insotit de o echipa dinamica si dedicata, iar profesionalismul acestora va marca istoria televiziunilor din Romania.

Desi erau la inceput de cariera, jurnalistii postului un invatat „din mers” noua meserie si au devenit unii dintre cei mai buni profesionisti dn piata media. De-a lungul timpului, acestia au devenit primii angajati atunci cand s-au lansat alte posturi de televiziune.

Astfel, data de 1 decembrie va ramane in istoria mass media moderna prin trecerea in istorie a Canal 31 (un canal cu profil sportiv) si aparitia in locul acestuia a postului Pro TV.

Una dintre primele angajate la noul post de televiziunea a fost Andreea Esca, ce a prezentat romanilor primele stiri ale orei si le-a promis cele mai bune filme, insotite de cele mai spectaculoase emisiuni sportive si cele mai noi stiri.

Pro TV a devenit principalul reper pe piata mass media romaneasca

In prezent, postul de televiziune este in proprietatea Central European Media Enterprises LTD (CME) si detine mai multe branduri de televiziune.

Acesta a raportat o crestere de 9,7 % a venitului net, ce a fost calculat la o rata constanta a cursului de schimb valutar, iar venitul net a ajuns in prezent pana la aproximativ 128 milioane dolari.

Datorita programelor de calitate furnizate, audienta a cunoscut  crestere exponentiala. Daca in primii ani de existenta ai postului audienta mare  era explicabila, deoarece Pro TV nu avea o concurenta foarte mare, in ultima perioada aceasta a fost consolidata prin programele de loializare ale telespectatorilor.

Astfel, in randul publicului comercial cu varste intre 18 – 49 ani grupul Pro detine o medie zilnica de 27,2 % share si 4 puncte de rating, iar in prime time media a fost de 8,7 % puncte de rating si 20,1 share.

In 2017 grupul s-a reinventat, datorita faptului ca toate canalele au fost reunite sub un singur concept, atat din punct de vedere vizual, cat si la nivelul denumirilor.

Transformarea a fost destul de anevoioasa, datorita faptului ca schimbarea la nivel grafic a trebuit sa tina seama de spiritul acestei televiziuni, iar mostenirea transmisa de-a lungul timpului a fost inglobata cu foarte mare grija in noua identitate a postului.

Cei mai multi jurnalisti ce si-au inceput activitatea alaturi de Pro TV au devenit vedete apreciate de intreaga tara. Astfel, Andreea Esca a devenit un adevarat simbol al postului, iar nume ca Andi Moisescu, Amalia Enache, Iulia Vantur sau Corina Caragea au oferit telespectatorilor garantia unor stiri documentate si de calitate, iar Florin Calinescu a devenit unul dintre cei mai apreciati actori din Romania.