Stirile Antena 1

Stirile orei Antena 1

Unul dintre cele mai vechi posturi de televiziune din Romania este Antena 1. Imi aduc aminte ca la lansarea postului, televiziunea prin cablu era inca la inceput, iar pentru a receptiona in bune conditii transmisia mi-a trebuit o antena speciala vanduta de specialisti acestui post. O antena normala nu era suficient de buna pentru a receptiona acest post modern de televiziune…

Antena 1 a fost infiintata in 1993 ca un post regional a carui emisie acoperea zona orasului Bucuresti si a imprejurimilor acestuia.

In prezent, Antena 1 a devenit al doilea canal tv ca importanta si este recunoscut prin stiri ale orei de calitate, emisiuni de divertisment, seriale si filme de ultima ora si prin transmisiunile sportive spectaculoase.

Departamentul de stiri, coloana vertebrala a postului

Unul dintre cele mai importante departamente ale Antena 1 este cel de stiri. Observatorul Antena 1 ne tine la curent cu unele dintre cele mai documentate stiri ale orei, atat din Romania cat si de peste hotare. Specialistii postului analizeaza cu atentie fluxurile de stiri primite si au grija sa selecteze cele mai importante stiri pe care sa le aduca la cunostiinta telespectatorilor romani.

Observatorul Antena 1 este difuzat de mai multe ori pe zi si este recunoscut datorita faptului ca a reusit sa ofere telespectatorilor cele mai noi si mai relevante stiri, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fara sustinerea unei echipe de jurnalisti foarte bine pregatiti.

Principala emisiune informativa a Antenei 1 este in continuare unul dintre programele preferate de stiri ale romanilor, lucru relevat si de catre sondajele de piata efectuate.

Anul 2016 a reprezentat un punct de cotitura in viata acestui program de stiri. Platoul in care se realizeaza emisiunea a fost extins si a a ajuns la o suprafata de 400 mp, iar aparatura de emisie a fost inlocuita cu una noua, ce intruneste cele mai inalte standarde tehnologice.

De altfel, platoul beneficiaza si de unul dintre cele mai mari ecrane de stiri: 14,5 metru lungime si peste 2,5 metri inaltime, iar acest lucru se rasfrange asupra calitatii imaginilor oferite.

Oameni deosebiti si emisiuni celebre

Antena 1 nu este numai o televiziune, ci inseamna si oameni. Echipa de jurnalisti este formata din profesionisti desavarsiti, iar unii dintre ei au devenit adevarate repere in piata media romaneasca.

Astfel, Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu au devenit unii dintre cei mai importanti prezentatori de stiri din Romania, iar nume ca Dan Negru (Te pui cu blondele), Delia Matache (X Factor si iUmor) sau Mihai Bendeac (iUmor si In puii mei) sunt sinonime cu umorul si buna dispozitie.

Una dintre emisiunile cu o mare priza la public a devenit Chefi la Cutite.  Profesionalismul si umorul fin al „chefilor” (Catalin Scarlatescu, Florin Dumitrescu si Sorin Bontea) se imbina cu emotiile si abilitatile concurentilor, iar rezultatul este o emisiune dinamica, plina de umor si de suspans.

Simona Gherghe a reusit sa faca din Acces Direct una dintre cele mai bune si mai urmarite show-uri de televiziune din Romania, iar profesoara de canto si solista de jazz Ozana Barabancea este unul dintre membrii juriului emisiunilor „Te cunosc de undeva” si „Splash, vedete la apa”.