Stiri globale

Stiri globale – topul anului 2017

Traim intr-o lume din ce in ce mai mica, in asa numitul sat global. Dezvoltarea rapida a tehnologiei informatiei a avut un rol covarsitor in micsorarea distantelor dintre oameni si propagarea ideilor. Stirile locale au devenit globale, iar problemele micilor comunitati au devenit problemele tuturor.

Internetul abunda de stiri interesante, accesate de milioane de utilizatori. Anul 2017 a fost unul plin de evenimente, ce au devenit rapid stiri globale. In cele ce urmeaza va prezentam un top al celor mai importante evenimente care s-au intamplat in anul care doar ce s-a incheiat.

Stirile globale sunt in continua schimbare

Fidget spinner – jucaria antistress a anului 2017 si una dintre cele mai dezbatute stiri ale anului. Aceasta mini jucarie antistress a fost inventata in 1997 de catre Catherine Hettinger, o americanca de 62 de ani din statul Florida.

20 de ani mai tarziu aceasta ciudata inventie a cucerit intrega lume, fiind considerata una dintre cele mai bune modalitati de a scapa de stress si plictiseala.

De asemenea, se afirma ca te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa te relaxezi. Daca nu v-am convins intrebati unul dintre milioanele de copii din intreaga lume care folosesc fidget spinner in mod frecvent.

Uraganele Maria, Harvey, Jose si Irma – nu trece nici un an fara stiri despre un nou uragan care a devastat Caraibele si/sau Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii. In 2017 am avut nu unul, nu doua, nu trei, ci patru uragane care au devenit stiri globale.

Uraganul Maria a lovit puternic insula Puerto Rico in luna aprilie, a omorat peste 1000 de oameni si a distrus in totalitate reteaua electrica a micului stat din Caraibe.

Uraganul Harvey a lovit puternic coasta sudica a Statelor Unite ale Americii in luna august. In urma sa au ramas mii de oameni evacuati din orasul Houston, Texas si pagube materiale de miliarde de dolari.

Uraganul Jose a aparut in luna septembrie si a adus cu el ploi abundente si vanturi puternice. Mai multe mii de oameni din insule din Caraibe si America de Sud au fost evacuati din calea sa. Din fericire nu a ajuns pe continent si astfel s-a evitat un nou dezastru, precum cel din Puerto Rico.

Uraganul Irma a aparut la putin timp dupa Jose, dar spre deosebire de acesta din urma, ce s-a soldat cu pagube minime, s-a transformat rapid intr-un dezastru catastrofal pentru multe insule din Caraibe.

Cuba, Puerto Rico cea greu incercata, Insula Sfantul Martin sau statul american Florida sunt doar cateva dintre zonele puternic afectate de trecerea uraganului. Sute de mii de oameni au fost evacuati, iar alti 100 au murit.

Din topul anului 2017 nu au lipsit stirile financiare

Ascensiunea Bitcoin – moneda virtuala creata in 2009 de japonezul Satoshi Nakamoto a luat prin surprindere pe toata lumea cu o crestere fulminanta. Sfarsitul anului 2017 a gasit Bitcoin la pragul de 14755 dolari/unitate.

Aventura interesanta si riscanta a monedei virtuale suntem siguri ca va atrage atentia multor oameni si in 2018, cand mai mult ca sigur va fi o stire globala.

Arsenalul nuclear nord-coreean – In 2017 Coreea de Nord si-a facut intratea in selectul grup al statelor care detin un arsenal nuclear. Retorica belicoasa propagata de Casa Alba prin intermediul lui Donald Trump si de catre Phenian prin intermediul lui Kim Jong-Un au alimentat temerile legate de un potential conflict nuclear intre cele doua state.

Indiferent de subiectul abordat, stirile din 2017 au fost urmarite cu interes de milioane de internauti, fapt ce le-a transformat in stiri globale demne de interesul si atentia tuturor.