Stirile orei Prima TV

Stirile orei Prima TV

Prima TV este unul dintre veteranii posturilor comerciale de televiziune din Romania. Acesta si-a facut intrarea pe piata in decembrie 1997 si este recunoscut datorita numarului mare de formate de succes ce au fost introduse in premiera in Romania.

Lansarea televiziunii a avut loc prin intermediul unui eveniment grandios ce a avut loc la Sala Palatului, iar studiourile unde a inceput totul au fost amplasate la demisolul Institutului Politehnic Bucuresti si au beneficiat de o investitie record pentru acele timpuri: 20 milioane de dolari.

Programele de divertisment erau un suflu nou pe piata romaneasca. Acestea respectau intocmai reteta de succes a retelor occidentale de televiziune si era insotite de talk show-uri pe teme sociale, politice sau economice.

In prezent, Prima TV acopera nu mai putin de 87% din teritoriul Romaniei si a devenit disponibila numai pe baza de transmisie prin satelit, lucru ce ii confera o calitate superioa a imaginii si a sunetului.

La inceput au fost stirile

Filozofia noului post a fost bazata pe redarea stirilor de interes national intr-o maniera clara si corecta. Echipele de reporteri au impanzit rapid tara in cautare de noi subiecte, iar redactorii si-au „intrat in paine” elaborand stiri scurte, cu un continut interesant.

Primele emisiuni ale postului au fost cele de stiri. Stirile Focus erau programul principal de stiri ale orei si au fost prezentate pentru inceput de Vlad Ionescu si Simona Balanescu, iar talk – show-ul „Starea de veghe” a devenit rapid unul dintre locurile in care au fost dezbatute problemele economice si sociale ale Romaniei.

Una dintre primele emisiuni de divertisment pregateau terenul pentru viitor. Astfel, in 1999 si-a facut aparitia in grila „Nadine show”, ce era de fapt o adaptare a cunoscutei emisiuni tv a lui Jerry Springer. Emisiunea a avut rolul de a schimba mentalitatile invechite ce domneau inca in peisajul media romanesc si de a sparge anumite bariere impuse de traditionalismul romanesc.

Cea mai premiata emisiune de televiziune se afla in grila Prima TV

Constient de nevoie de divertisment si relaxare a romanilor, noul post de televiziune a iesit in intampinarea dorintelor telespectatorilor cu emisiuni inovative.

Cine nu isi aminteste de celebra emisiune „Vrei sa fii miliardar” prezentata de Virgil Iantu?  Aceasta era asteptata cu nerabdare de un auditoriu foarte larg, ce avea prilejul de a isi testa cunostiintele generale alaturi de concurenti, iar la final impartaseau bucuria castigului.

„Cronica Carcotasilor” a fost una dintre emisiunile ce promovau un divertisment atipic pentru Romania anilor 2000. Realizata de (inca necunoscutul) Serban Huidu, emisiunea imbina evenimentul cu satira si a devenit rapid preferata publicului. De-a lungul timpului emisiunea a cunoscut o crestere a cotei de piata si a devenit una dintre cele mai premiate emisiuni de divertisment.

Profitand de carisma si de dragostea pentru copii a lui Virgil Iantu, producatorii au introdus in grila de programe emisiunea „Copii spun lucruri trasnite” (2001), ce a reprezentat o adevarat lovitura de imagine pentru Prima TV.

Tot atunci au fost lansate „Strada Milion” moderata de Marius Drogneanu si Ovidiu Cuncea dar si un real show in premiera pentru piata romaneasca: „Vara fara limite”, prezentata de Cabral si Adriana Maris.