Stirile orei Kanal D

Stirile orei Kanal D

Cine nu a auzit de Kanal D?  Multi dintre noi au fost vrajiti de viata sultanului Soliman Magnificul sau a sultanei Kosem, iar numele postului de televiziune a devenit din ce in ce mai cunoscut.

Kanal D Romania este o sucursala a postului Kanal D – Turcia (trustul Dogan Yayin Holding) si si-a facut intrarea pe piata media din Romania la data de 1 martie 2007. Postul nou infiintat si-a fixat ca si obiectiv implementarea in Romania a modelului de business din Turcia.

Modelul inovativ din tara mama s-a bazat pe un progam variat, format din stiri ale orei de calitate, productii proprii si seriale turcesti, sau productii realizate dupa formate internationale consacrate.

Filozofia postului de televiziune din Turcia a prins foarte bine si in Romania, iar principalul indicator ce arata succesul acestui post este faptul ca in prezent Kanal D Romania este situat in topul statiilor tv generaliste din Romania.

Astfel, in ianuarie 2015 Kanal D si-a consolidat locul 3 in top cu un market share de 7,5 % in Prime Time, iar in 2016 a ocupat locul 2 in Prime Time atat pe targetul National cat si pe cel All Urban.

Serialele turcesti sunt motorul de crestere al postului

Succesul postului a fost garantat de nevoia publicului romanesc de relaxare si de umor, ce a fost foarte bine sesizata de catre echipa Kanal D ce a acordat o atentie deosebita necesitatilor si dorintelor acestora.

Kanal D a avut un rol de trendsetter pentru piata serialelor turcesti din Romania. Aceasta tendinta a inceput in 2008, atunci cand a fost difuzat primul serial, intitulat „1001 nopti”. Datorita raspunsului pozitiv primit de la public, acest nou obicei a continuat cu productii ca „Kosem”, „Dragoste infinita”, „Bahar” sau ”Patria mea esti tu”, iar succesul postului a fost deplin atunci cand s-a difuzat unul dintre cele mai controversate seriale turcesti: „Suleyman Magnificul: sub domnia iubirii”.

Oamenii din spatele succesului

Ca orice post generalist de succes, Kanal D are in spate o echipa de profesionisti desavarsiti, ce au contribuit prin experienta si devotament la ascensiunea postului.

Astfel, unul dintre oamenii cu un impact deosebit este Cristian Sabbagh, ce a realizat timp de sapte ani emisiunea „Sabbagh in actiune”. Anchetele desfasurate pe cont propriu au ajutat numeroase persoane sa isi gaseasca dreptatea, iar cifrele referitoare la audienta spun totul despre calitatea emisiunii.

Simona Patruleasa este cea mai cunoscuta prezentatoare de stiri a postului. Distinctia, prestanta si profesionalismul au scos-o in evidenta ca una dintre cele mai de succes prezentatoare de stiri din Romania.

Teo Trandafir este una cele mai renumite vedete din randurile Kanal D. Fosta producatoare si actrita de succes, Teo a fost formata la scoala Pro Tv-ului si a devenit membra a echipei Kanal D din 9 septembrie 2003 cu emisiunea „Teo Show”.

Una dintre cele mai interesante emisiuni este „Bravo, ai stil!” moderata de Ilinca Vandici, iar umorul de calitate este prezent datorita lui Radu Pietreanu si Mugur Mihaescu, celebrii membri ai grupului Vacanta Mare.

Emisiunile de divertisment sunt numeroase: „Arena bucatarilor” isi propune sa fie principalul concurent al televiziunilor rivale pe domeniul gastronomic, iar „Roata Norocului” este un pilon important al postului.